BEELDEN_SITE_DEESSENTIE2 kopie 3.jpg

Ceremonies bij afscheid

Als ritueelbegeleider wens ik je een blijvende herinnering

Ze zeggen wel eens dat een afscheidsceremonie het laatste geschenk is dat je een dierbare kunt geven. Dat klopt helemaal. Maar wat gebeurt er wanneer de ceremonie iets groters teweeg brengt? Wanneer aanwezigen zich verbonden voelen met hetgeen ze ervaren? Wanneer iedereen met een blijvende herinnering naar huis gaat? Hoe mooi zou het zijn wanneer de viering op dat moment eigenlijk ook een geschenk aan de toekomst is? 


De opbouw van een ceremonie start met verhalen. Wie was jouw dierbare? Welke personen stonden dichtbij? Wat waren zijn of haar waarden? Samen gaan we op zoek naar een symbool, typerend voor de persoon die hij of zij was. We raken als het ware bij de essentie. Op die manier komen woorden van betekenis op papier. En zorgen deze woorden voor verbinding. Samen met het ritueel hebben ze de kracht om een blijvende herinnering te creëren tijdens de ceremonie.


Mag ik je begeleiden bij de afscheidsceremonie van jouw dierbare?


Laten we elkaar eerst ontmoeten. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we je wensen. Aangezien ik enkel op maat werk, kan ik je op basis van dit gesprek een kostenindicatie geven. Indien het goed voelt voor jou en de andere betrokkenen, gaan we verder. Wij focussen ons al snel op de inhoud van de ceremonie. De juiste woorden, de symboliek en het ritueel. De begrafenisondernemer houdt zich bezig met alle andere onderdelen. Op de dag zelf zorgen de uitvaartondernemer en ikzelf dat jullie beleving centraal staat.


Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.