Rouwprojecten

Omdat ik zelf zo dankbaar ben voor het pad dat ik heb mogen afleggen, voelt het goed om iets terug te doen. Om iets bij te dragen. Het thema rouw zit vaak nog in de taboesfeer. Met onderstaande projecten draag ik graag een steentje bij aan het meer bespreekbaar maken van rouw. Onze samenleving heeft nood aan een rouwcultuur, waarbij rouw omarmd en besproken wordt.

Rouwe Vrouwen

RV-logo-DEF5.png

Vroeg of laat worden we geconfronteerd met verlies. Om rouw en verdriet meer bespreekbaar te maken, gaan Karlijne Moons, van escarmots, en ikzelf in gesprek met mensen. Wat doet het gemis van een dierbare met je? Welke mooie boodschap koester je? En wat kan een omgeving doen voor iemand die rouwt? Deze warme gesprekken over leed, over leef, over hoop zijn vanaf 1 november 2020 te beluisteren via www.rouwevrouwen.be. David Boon verzorgde onze prachtige huisstijl.

Reveil

Op 1 november dompelen bijna 1 op de 3 gemeentes hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Een Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente. Ik ben zeer dankbaar dat Karlijne Moons,van escarmots, en ikzelf de kans kregen om in 2020 een eerste Reveilmoment in Boechout te organiseren. Wegens de nieuwe covid maatregelen kwamen we helaas niet live samen. In plaats daarvan verspreidden we een aantal warme films en acties via social media. Ontdek ze via ons You Tube kanaal

Missing You

logo.png

Missing You ijvert ervoor dat ieder kind, jongere of jongvolwassene die geconfronteerd wordt met verlies voldoende ruimte en gepaste steun krijgt om zijn individueel rouwproces op de best mogelijke manier te doorlopen. Missing You organiseert praatgroepen, ontmoetingsdagen en rouwkampen. Bij deze mooie organisatie zette ik me een jaar in als één van de praatgroep begeleiders voor de jongvolwassenen. Ik koester veel warme herinneringen aan deze avonden, de deelnemers en ons team. Missing You biedt een laagdrempelige manier aan om in contact de komen met lotgenoten. En dat geeft zoveel ademruimte aan iemand in rouw.

 

Adres

Lange Kroonstraat, Boechout

Contact opnemen

Volgen

  • LinkedIn
  • Instagram

concept en teksten: de essentie - grafische vormgeving logo en beelden: studio afterglow