Rouwprojecten

Omdat ik zelf zo dankbaar ben voor het pad dat ik heb mogen afleggen, voelt het goed om iets terug te doen. Om iets bij te dragen. Het thema rouw zit vaak nog in de taboesfeer. Met onderstaande projecten draag ik graag een steentje bij aan het meer bespreekbaar maken van rouw. Onze samenleving heeft nood aan een rouwcultuur, waarbij rouw omarmd en besproken wordt.

Rouwe Vrouwen

Vroeg of laat worden we geconfronteerd met verlies. Om rouw en verdriet meer bespreekbaar te maken, gaan Karlijne Moons, van escarmots, en ikzelf in gesprek met mensen. Voor onze eerste reeks spraken we met dorpsgenoten. We lieten hun letterlijk naar buiten komen met hun verhaal. Wat doet het gemis van een dierbare met je? En met je kijk op het leven? Hoe kan je omgeving de hand toereiken? Welke mooie boodschap koester je? Deze warme gesprekken over leed, over leef, over hoop zijn te beluisteren via www.rouwevrouwen.be.


David Boon verzorgde onze prachtige huisstijl.

Reveil

Op 1 november dompelen bijna 1 op de 3 gemeentes hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Een Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente. Ik ben zeer dankbaar dat Karlijne Moons,van escarmots, en ikzelf de kans kregen om in 2020 een eerste Reveilmoment in Boechout te organiseren. Wegens de covid maatregelen kwamen we helaas niet live samen. In plaats daarvan verspreidden we een aantal films en acties via social media. Ontdek ze via ons You Tube kanaal

Missing You

Missing You ijvert ervoor dat ieder kind, jongere of jongvolwassene die geconfronteerd wordt met verlies voldoende ruimte en gepaste steun krijgt om zijn individueel rouwproces op de best mogelijke manier te doorlopen. Missing You organiseert praatgroepen, ontmoetingsdagen en rouwkampen. Bij deze mooie organisatie was ik een tijdje praatgroep begeleider voor de jongvolwassenen. Ik koester veel warme herinneringen aan deze momenten. Missing You biedt een laagdrempelige manier aan om in contact de komen met lotgenoten. En dat geeft zoveel ademruimte aan iemand in rouw.