top of page

Rouwprojecten

In onze samenleving zit het thema rouw helaas nog vaak in de taboesfeer. En dat is ontzettend jammer. We hebben nood aan een rouwcultuur waarbij we weer een licht durven schijnen over onze eigen kwetsbaarheid. Met onderstaande projecten droeg en draag ik, samen met enkele fijne collega's, een steentje bij aan het meer bespreekbaar maken van verlies.

Rouwe Vrouwen

Vroeg of laat worden we geconfronteerd met verlies. Om rouw en verdriet meer bespreekbaar te maken, gaan Karlijne Moons (escarmots) en ikzelf in gesprek met mensen. Voor onze eerste reeks spraken we met dorpsgenoten. We lieten hen letterlijk naar buiten komen met hun verhaal. Het waren hartverwarmende avonden in onze tipi. Momenteel zijn we bezig met de afronding van de tweede reeks waarbij we troostbrengers aan het woord laten. 


www.rouwevrouwen.be


David Boon verzorgde onze prachtige huisstijl.

Reveil

Op 1 november dompelen 1 op de 3 gemeentes hun begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Sinds 2020 organiseren Karlijne Moons (escarmots) en ikzelf Reveilmomenten in onze gemeente. Voor de afgelopen editie sloegen we de handen in elkaar met Scouts Vremde, dichter Marc Tritsmans, Beeldacademie Lier, harpiste Anja Goossenaerts, woordkunstenares Kris Philips en BloemBar.  


Films 2020: You Tube kanaal

Verslag 2021: Bekijk het ATV verslag

Licht en Troost

Een verbindende openluchttentoonstelling waarbij kunst in woord en beeld brengt wat soms zo moeilijk uit te drukken is. Het was een droom van Karlijne Moons (escarmots), Greet Peeters (sub-tilia) en mijzelf. Het initiatief werd gedragen door negen kunstenaars. Verspreid over natuurdomein Frijthout en kasteeltuin Fruithof plaatsten we een twintigtal kunstwerken, allen met een persoonlijk verhaal. Rouw en verdriet zat hierin verweven, net zoals licht en troost. De tentoonstelling liep van 21 juni 2021 tot en met 10 juli 2021.


In de media

Rouwprojecten: Diensten
bottom of page