top of page
Wordt het ooit weer normaal.jpg

Rouwboek voor jongeren

"Wordt het ooit weer normaal?", een vraag die veel jongeren bezighoudt na het verlies van iemand die hun dierbaar is. De afgelopen maanden ging ik daarover in gesprek met Amelie, Rune, Sarah, Loïc, Yaren en Laure. Zij lieten me zien hoe het écht is om te leven met gemis. Hun verhalen werden de basis van dit toegankelijk rouwboek voor jongeren dat vanaf half december 2022 in de winkel ligt. 

Het boek kadert binnen 'Sharing = caring', de Missing You campagne met als doel het taboe rond rouw en verlies bij jongeren te doorbreken. En met succes: de media omarmde het thema. Missing You én deze jongeren verlegden hiermee een serieuze steen in het rouwlandschap. Ik ben dankbaar dat ik als mede projectcoördinator en auteur hieraan kon bijdragen. Het is mijn diepste wens dat de aandacht voor dit thema blijft: samen voor een warmere rouwcultuur.  

In de media

Faqda 'Hoe ga je om met de dood?'

HLN 3 mei 2022

Nieuwsblad 20 mei 2022

GVA 29 oktober 2022

Enkele warme reacties van lezers 

"Eén van de meest eerlijke en tastbare boeken over dit thema."

"Het raakt me hoe jullie zoveel kunnen aanraken via de verhalen van deze zes moedige en wijze jongeren. Dit boek bevat zoveel troost, geruststelling, herkenbaarheid en houvast. Dank je wel."

"Dankjewel voor de transparantie, de heldere aanmoediging voor achterblijvers."

Rouwboek voor jongeren : Over
bottom of page