BEELDEN_SITE_DEESSENTIE4.jpg

Rouwbegeleider

Persoonlijk en nabij

Het thema rouw ligt nauw aan mijn hart. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat je behoorlijk in de knoop kunt raken wanneer je je pijn 'overleeft' in plaats van 'doorleeft'. Rouwen om wat verloren is, vraagt om aandacht en liefde. 


Na mijn eerste verlieservaring droeg ik meer dan eens een masker. Op de voorkant stonden twee woorden 'sterk en stoer'. De binnenzijde was te klein om te benoemen wat het verlies echt met me deed. Schrijven werd een remedie. En woorden delen had een helende werking.  

Rouwen is een persoonlijk proces om te leren verder leven met het gemis. Je weeft het verlies in je leven. Het maakt jou wie je bent. Dat vraagt om een gezonde balans tussen stilstaan en het leven opnieuw vormgeven. Daarnaast heeft verdriet ruimte nodig om te kunnen ademen. Ventileren doet deugd: deel je verdriet. 

Als rouwbegeleider vind ik het belangrijk dat je je veilig voelt om je emoties te uiten. Dat ik luister en nabij ben. Dat je gaandeweg aanvoelt wat je nodig hebt om je leven weer te laten stromen. Indien gewenst werken we samen rond symboliek en met een ritueel. 

Laten we elkaar eerst ontmoeten. Dat kan ook al wandelend in de natuur. Ik hecht er waarde aan dat het goed voelt. Indien dat het geval is, maken we verdere afspraken. 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.